Bosna i Hercegovina     | 16.04.2019. 14:39 |

Čavara: Pravda poslije rata vrlo sporo dolazi

FENA Saopćenje

KONJIC, 16. travnja (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je u utorak obilježavanju 26. godišnjice stradanja Hrvata u selu Trusina kod Konjica gdje je izjavio kako je potrebno odati počast svima onima koji su izgubili živote u ratnim događanjima, ocijenivši kako pravda poslije rata vrlo sporo dolazi.

-  Najmanje što možemo učini svi mi koji živimo u ovom vremenu poslije strašnih događanja je da odamo počast svima onima koji su izgubili živote u ratnim događanjima, koji su nevini, ničim krivi, bili predmetom zla, nekog ludila – kazao je Čavara.

Naglasio je kako je svojim dolaskom prvenstveno želio odati počast žrtvama i ukazati "da svi moramo raditi na tome da se ovako nešto više nikad ne ponovi".

-  Nažalost, pokazalo se da pravda poslije rata vrlo sporo dolazi, a pitanje je što je pravda. Oni koji su mrtvi ne mogu se vratiti, ali bi bilo dobro barem da zlo bude kažnjeno. Na taj način se pošalje poruka i time se odvraća sve one lude glave koje razmišljaju nešto slično – ustvrdio je predsjednik Federacije BiH u izjavi za medije nakon polaganja vijenaca.

Na današnji dan, prije 26 godina, pripadnici Armije RBiH ubili su 18 hrvatskih civila i četiri zarobljena pripadnika Hrvatskog vijeća obrane koji su se prethodno predali.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U selu Trusina kod Konjica obilježena 31. godišnjica zločina nad Hrvatima

Obilježavanje 31. obljetnice zločina nad Hrvatima u Trusini

U Sarajevu obilježena 19. obljetnica 1. pješačke pukovnije OSBiH i 32. obljetnica HVO-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu