FENA biznis     | 16.04.2019. 12:59 |

Uspješan nastup bh. namjenske industrije na ASDA-i u Splitu

FENA Saopćenje

 

Uspješan nastup bh namjenske industrije na Međunarodnoj izložbi naoružanja i vojne opreme ASDA u Splitu

U Splitu u Hrvatskoj,  12.4.2019. godine završena je peta Međunarodna izložba naoružanja i vojne opreme "Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2019”.

Na izložbi je učestvovalo 185 izlagača iz 26 zemalja.

U organizaciji Grupacije namjenske industrije Privredne/Gospodarske komore FBiH, na zajedničkom štandu, svoje proizvode i usluge prezentirali su  IGMAN D.D. Konjic, UNIS GINEX D.D. Goražde,  PRETIS D.D. Vogošća, KOTEKS PRODUCTION D.O.O. Tešanj i VITEZIT D.O.O. Vitez.  Iz Bosne i Hercegovine na izložbi je nastupila i kompanija BINAS D.D. Bugojno.

IGMAN D.D. je proizvođač vojne i lovačke municije različitih kalibara sa različitim tipovima zrna. Proizvodnja vojne municije je prema NATO, MIL  i ruskom standardu (NSA), a lovačke municije prema CIP i SAMMI standardu. Fabrika posjeduje certifikate osiguranja kvaliteta ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 18001:2007  i u potpunosti je orjentisana na izvoz u preko 50 zemalja širom svijeta.

UNIS "GINEX"d.d. je kompanija za proizvodnju i promet hemikalija, pripalnih i inicirajućih sredstava. Ova kompanija osnovana je 1952. godine i poznati je  proizvođač inicirajućih sredstava za vojnu i civilnu upotrebu. Posjeduju certifikate osiguranja kvaliteta ISO 9001:2015  i ISO 14001:2015, a svoje proizvode izvoze u više od 40 zemalja širom svijeta.

PRETIS D.D.  je kompanija sa dugogodišnjim iskustvom, sa tehničkim i tehnološkim znanjem za proizvodnju minobacačke, artiljerijske, tenkovske municije i raketa. Proizvode municiju visokog kvaliteta, tačnosti i preciznosti. Posjeduju certifikat osiguranja kvaliteta ISO 9001:2015 . Pod nazivom PRETIS egzistiraju od 1936 godine.

KOTEKS PRODUCTION D.O.O. je proizvođač odjeće, obuće i raznih dodataka namijenjenih  profesionalcima u oblasti javne, vojne, državne i privatne poslovne bezbjednosti, kao i svim drugim korisnicima koji zbog prirode svog posla imaju potrebu za visokokvalitetnom odjećom, obućom i zaštitnom opremom. Radi se o vojnoj i taktičkoj opremi koja ispunjava sve taktičke zahtjeve koji mogu biti postavljeni pred izviđačke, diverzantske, protivterorističke, specijalne i policijske jedinice. Također, proizvode i balističke proizvode, kao što je proizvodnja zaštitnih prsluka, balističkih ploča i balističkih kaciga.  Posjeduju certifikate ISO 9001-2008, ISO 14001-2004 i OHSAS 18001-2007.

VITEZIT D.O.O. je kompanija koja proizvodi plastični i praškasti (Amonex, Metan, Anfo) eksploziv.

BINAS D.D.  se bavi proizvodnjom municije, upaljača, ručnih bombi i topovskih kapisli. Proizvode sve metalne dijelove koji se koriste u svim njihovim proizvodima (čelik, aluminij, mjed), kao i plastične dijelove.

Bosanskohercegovačke kompanije imaju dugogodišnju tradiciju u proizvodnji naoružanja i vojne opreme. Kvalitet bh proizvoda je prepoznat od strane kupaca,  te ne predstavlja iznenađenje što su štandove bh kompanija posjetili brojni posjetioci, nacionalne delegacije i izlagači.

Zainteresiranim posjetiocima, predstavnici Komore su prezentirali proizvode i ostalih članica Grupacije namjenske industrije.

Privredna/Gospodarska komora FBiH će nastaviti aktivnosti promocije bh proizvoda, kao i aktivnosti koje će privrednim društvima olakšati pristup novim tržištima.

 

P/G K FBiH

 

 

 

 

 

 

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'