Magazin     | 16.04.2019. 10:18 |

Sanel Marić Mara snimio pjesmu po tekstu Ive Andrića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. travnja (FENA) - Mostarski kantautor Sanel Marić – Mara, poznat po jedinstvenom spoju književnosti i muzike, sprema novu pjesmu po tekstu bosanskohercegovačkog nobelovca Ive Andrića.

Nakon albuma ''Vasduh'', u kojima je uspješno obradio tekstove nekih od najvećih hercegovačkih pjesnika poput Alekse Šantića, A.B. Šimića i Maka Dizdara te albuma ''Kovilje'' u kojem je radio pjesme po tekstovima suvremenih pjesnika, Mara se odlučio na novi izazov. 

Pjesma ''Pismo nikome'' proteklih dana je snimljena u studiju Pavarotti centra u Mostaru.  

''Tekst pjesme 'Pismo nikome' iz davne 1940. godine još dok je Andrić boravio u Berlinu, privukao me je na prvo čitanje. Sve ono što osjećam sada u zemlji i vremenu u kojem živimo je kao nacrtano u ovoj pjesmi.  Tekst je i ovaj put sam sebe ukonponovao'', kaže Sanel Marić. 

Kako je dodao, inspiraciju za novi uradak po Andrićevoj pjesmi ''Pismo nikome'' dobio je u razgovoru s prijateljima iz Travnika koji su mu svojevremeno organizovali koncert u rodnoj kući Ive Andrića. 

Na pjesmi je radila poznata ekipa muzičara: Dario Lukić (klavir), Đani Pervan (producent), Martin Hausler (klarinet), Marko Jakovljević (bass) te Jasmir Sljepčević (bubanj).  

''I ovaj put smo uspjeli uokviriti jednu cjelinu i našu kulturnu scenu obogatiti za još jednu pjesmu jednog od najvećih književnika sa ovih prostora, Ive Andrića", poručio je Mara.  

Rad na pjesmi je u završnoj fazi i Andrićevo ''Pismo nikome'' u izvedbi Sanela Marića Mare uskoro bi trebalo doći do slušatelja, saopćio je MaraMusic PR.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Pjesma 'Mi smo Superar' , novi muzički iskorak

Pjesma i spot posvećeni Sarajevu

Van Velzen i Mara snimili 'Wildfire'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'