Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 16.04.2019. 08:12 |

Počinje međunarodni sajam 'Grapos Expo'

FENA Internet

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) – Deseti međunarodni sajam poduzetništva i obrta 'Grapos Expo' bit će otvoren  danas u Gračanici. Sajam će okupiti 335 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Evrope.

U fokusu Sajma bit će mala i srednja preduzeća koja predstavljaju motor privrednog razvoja u BiH i zemljama okruženja. Kako je za "Oslobođenje" izjavio direktor Sajma, Nedžad Nuhanović, porast broja izlagača najbolji je pokazatelj uspješnosti Sajma u proteklim godinama.

- Gračanica je spremna da otvori svoja vrata izlagačima, koji ove godine, osim iz BiH, dolaze iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Švedske, Austrije, Italije i Njemačke. U planu je i održavanje konferencije o privrednim potencijalima i mogućnostima Tuzlanskog kantona, te konferencija mladih poduzetnika Nexus – rekao je Nuhanović.

Sajam će biti prilika i za potpisivanje memoranduma o razumijevanju općina Gračanica i Gradačac sa Vladom TK i udruženjem Progres, a koji se tiče zapošljavanja mladih.

'Grapos Expo' bit će otvoren do 19. aprila, a u okviru njega, bit će upriličen i Sajam automobila, Auto show Week.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grapos Expo: Održan Poslovni forum gračaničke dijaspore "Vaša Gračanica, Vaša poslovna destinacija"

Mijatović na otvaranju Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta u Gračanici

Roboti gračaničke firme Metron Automation posluživali kafu posjeticima sajma 'GRAPOS EXPO'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel