FENA biznis     | 15.04.2019. 17:20 |

Arduino most sajam: Srednjoškolci pokazali svoje robote

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. travnja - Mostarski srednjoškolci su na sajmu u SPARKu izložili svoje robote i pokazali što su naučiti kroz projekt Arduino most.

 U subotu je izloženo čak 80 radova srednjoškolaca iz Gimnazije fra Grge Martića, Gimnazije Mostar, Druge gimnazije, Elektrotehničke škole Ruđera Boškovića, Srednje prometne škole,  Elektrotehničke škole Mostar, te Mašinsko-saobraćajne škole.

 Svi oni su pohađali radionice u SPARK school održane u razdoblju od 11.2. do 8.3.2019. Na radionici su prošli ukupno 10 sati teorijskih osnova Arduina. Nakon teorijske obuke održan je Arduino most ždrijeb, gdje su podijeljeni u timove i odabrali su projekte na kojima će raditi. Izrada projekta je trajala od 18. do 29.3.2019., po dva sata dnevno i tu su svoje teorijsko STEM znanje primijenili u praksi.

 Na kraju projekta održan je sajam na kojem su učenici predstavili ono na čemu su radili kroz dva tjedna i pružili priliku svim posjetiteljima, različitim timova kao i profesorima da se upoznaju s njihovim radom. Svim sudionicima su podijeljeni certifikati i poklon paketići.

 Projekt Arduino most je podržala Američka ambasada u BiH.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U SPARK-u Fuckup Nights Mostar Vol.4

Poziv na Find Your SPARK Mostar

Završen SPARK academy program

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo