Ekonomija     | 15.04.2019. 15:39 |

FIPA na Međunarodnoj konferenciji Zagreb Invest 2019

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić učestvuje na Međunarodnoj investicijskoj konferenciji Zagreb Invest 2019, koja je privukla veliki broj stranih investitora, predstavnika industrije, trgovine i finansijskog sektora te predstavnika vlasti zemalja regiona, saopćeno je iz te agencije.

Milinić je na konferenciji govorio o mogućnostima ulaganja u Bosni i Hercegovini, atraktivnim sektorima i mogućnostima koje BiH nudi stranim investitorima, procesima koji se provode s ciljem reforme poslovnog ambijenta te trendovima rasta stranih investicija u zemlji.

Istaknuo je da je Hrvatska na drugom mjestu na listi zemalja investitora u BiH s uloženih 1,182 milijardi eura, što predstavlja 17,2 posto ukupnih investicija registriranih dosad. Veliki je broj hrvatskih kompanija koje uspješno posluju u BiH, a neke od njih su Atlantic grupa, Belupo, Vindi, Kraš, Dukat, Ina i mnoge druge.

Milinić je pozvao prisutne investitore da ulažu u Bosnu i Hercegovinu, ističući da je FIPA glavna adresa u BiH za strane investitore, koja pomaže investitorima da realiziraju svoju investiciju.

Predstavljeni su projekti BiH koji su izazvali veliki interes prisutnih investitora i oni  su tražili dodatne informacije o poslovnom ambijentu za strane ulagače od nadležnih predstavnika.

Osim direktora FIPA-e, konferenciji su prisustvovali predsjednik Privredne komore FBiH Marko Šantić, načelnik Općine Posušje Branko Bago te direktorica Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu Mirna Jelčić.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Kubatlija s predstavnicima privredne komore Soluna o spajanju solunskih i bh. privrednika

Vršilac dužnosti direktora FIPA-e razgovarao s ambasadorom BiH u Grčkoj

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'