Kultura     | 16.04.2019. 10:08 |

U povodu Uskrsa izložba slika Mladena Ivešića u Franjevačkom samostanu u Tuzli

FENA Saopćenje

TUZLA, 16. aprila (FENA) - Izložba slika "Metamorfoza osobnoga" akademskog slikara Mladena Ivešića bit će otvorena večeras u Galeriji "Kristian Kreković" u Franjevačkom samostanu u Tuzli, a u povodu najvećeg krščanskog blagdana Uskrsa.

Mladen Ivešić je 2004. godine na Akadamiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru diplomirao slikarstvo u klasi red. prof. Ante Kajinića. Na istoj akademiji magistrirao 2006. na poslijediplomskom studiju ARS SACRA. Od iste godine na toj akadmiji je viši asistent na kolegijima crtanje i slikanje. Izlagao je na više od 20 samostalnih i na oko 150 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudionik je na oko 50 likovnih simpozija-kolonija. Suosnivač je međunarodne likovne kolonije Maglaj. 

Njegove secco freske, oltarne slike, Križni putevi, mozaici i spomenici nalaze se u Guberu kod Livna, Doknju (crkva sv. Ilije), Slanom, svetištu sv. Leopolda Mandića u Maglaju, Maglaju, Šujici i Galovcu. Ilustrirao je knjigu mons. Želimira Puljića "Rođeni iz ljubavi Kristove". Njegov akademski rad i životopis krase još mnoge umjetničke zbirke.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije