Bosna i Hercegovina     | 15.04.2019. 13:53 |

Vlada Brčkog razmatrala nekoliko informacija, sjednica prekinuta

FENA Saopćenje

BRČKO, 15. aprila (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici primila je k znanju Informaciju o postupcima javnih nabavki od oktobra do decembra 2018. godine, a šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove rekao je da je u zadnja tri mjeseca prošle godine okvirnim sporazumom potpisano ugovora u vrijednosti od oko 14.600.000 maraka, što je za milion više nego godinu ranije u istom periodu.

"Ako posmatramo cijelu godinu potpisano je ugovora u vrijednosti od oko 35.000.000 maraka, što je drugi najveći iznos na godišnjem nivou u zadnjih šest godina. Izvještaj kaže da su u zadnjem kvartalu provedeni procesi e-aukcija. Procijenjene vrijednosti na samom početku e-aukcija su bile 1.400.000 maraka da bi na kraju dobili vrijednosti od 1.200.000 maraka, što je ušteda negdje oko 200.000 maraka. Posmatrajući godišnji nivo na ovaj način ušteđeno je oko 1.000.000 maraka", dodao je šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Srđan Blažić. 

Vlada je primila k znanju i Izvještaj o procjeni oštećenja na saobraćajnicama u zoni izgradnje zaobilaznice oko Brčkog.

Šef Odjeljenja za javne poslove Sabrija Jašarević rekao je da je to odjeljenje uradilo procjenu oštećenja na devet putnih pravaca.

"Došli smo do cifre koja kaže da bi popravka iznosila 2.088.000 maraka. Po aktuelnom ugovoru između JP 'Putevi Brčko' i firme 'Rubau' izvođač radova na zaobilaznici ima obavezu da sanira ove pristupne saobraćajnice. Na sjednici smo dogovorili da ćemo za jedan od narednih kolegija pribaviti izvod ugovora s opisom pozicije radova da bismo detaljnije vidjeli na koji način će se vršiti sanacija", rekao je Jašarević.

Osim navedenog, Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici primila je k znanju Izvještaj o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za januar 2019. godine.

Također, Vlada je dala saglasnost na Prijedlog zaključka o davanju pozitivnog mišljenja na tekst Prijedloga pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o radionicama i tahografima koje je dostavilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, kao i saglasnost na Prijedlog zaključka o davanju pozitivnog mišljenja na prednacrt Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda -  južna interkonekcija BiH i Republike Hrvatske – na pravcu Zagvozd (RH) – Posušje (BiH) – Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar.

Sjednica je prekinuta kod razmatranja Izvještaja o radu Inspektorata za period od 1. januara do 31. decembra 2018. godine, saopćeno je iz brčanske vlade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'