Najave     | 15.04.2019. 12:44 |

Konferencija u povodu predstavljanja projekta unapređenja osnovnog učenja u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. travnja (FENA) - Konferencija u povodu predstavljanja projekta "Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini-ENABLE BIH" održat će se u utorak i srijedu, 16. i 17. travnja u Tehnološkom parku Intera Mostar s početkom u 13 sati.

Na ovoj konferenciji čija je tema "Povezuj se, stvaraj, razvijaj se… za Sutra-BiH i obrazovanje i ekonomija za 21. vijek", bit će promovirana dosadašnja postignuća, razmjena STEM uspješnih praksi te definirani budući koraci za kvalitetnije obrazovanje u 21. stoljeću.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) jedno je od potpisnica Memoranduma o razumijevanju s organizacijom Save the Children i partner pri implementaciji projekta koji u HNŽ-u uključuje tri pilot škole koje su dobile STEM laboratorije i primjenjuju STEM metodologiju, a to su Gimnazija Mostar, O.Š. Petra Bakule Mostar te O.Š. Zalik Mostar, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

Prisutnima će se obratiti ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, direktorica organizacije Save the Children za sjeverozapadni Balkan Andrea Žeravčić, direktor misije USAID u BiH Peter Duffy, pomoćnik ministra civilnih poslova BiH za obrazovanje Adnan Husić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta BiH Senad Osmanović, te ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu