Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Platforma za progres svim pripadnicima Armije Republike BiH, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali i svim Bosancima i Hercegovcima čestita 15. april, dan kada je 1992. godine osnovana Armija Republike Bosne i Hercegovine od jedinica Teritorijalne odbrane BiH i organizovanih dobrovoljaca kao odgovor na agresiju na međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu. 

To je bila jedina legalna i legitimna vojna formacija koja je branila državu i njen ustavni poredak. Armija Republike BiH je bila multietnička po svom karakteru i biću i njena pravedna borba će ostati upisana zlatnim slovima u historiji Bosne i Hercegovine.

Ovo je jedan od najznačajnih datuma u historiji Bosne i Hercegovine, jer osnivanjem Armije Republike Bosne i Hercegovine i konstantnom borbom njenih pripadnika, heroja koji su branili državu, danas slobodno živimo i u miru nastavljamo sa borbom protiv onih koji i dalje pokušavaju narušavati suverentitet i integritet jedine nam Bosne i Hercegovine.

Zbog svih onih koji su svoje živote dali za odbranu domovine, ali i zbog njihovih porodica i budućih naraštaja dužni smo čuvati od zaborava 15. april i istrajati u borbi protiv svih zala koja nam se u vremenu mira nameću.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.