Servisne informacije

U BiH oblačno sa slabom kišom

Saopćenje, Foto arhiva

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - U Bosni i sjeveru Hercegovine jutros je u oblačno i lokalno pada slaba kiša. U većem dijelu Hercegovine je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo 4, Sokolac 6, Bihać, Bugojno, Jajce i Sarajevo 7, Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 8, Brčko, Doboj, Livno, Srebrenica i Zvornik 9, Grude 10, Trebinje 11, Neum 12, Široki Brijeg 13 i Mostar 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 2Pa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kiša. U Hercegovini većinom će biti umjerena naoblaka. Slaba kiša povremeno može padati na sjeveru Hercegovine. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini rijetko može pasti kratkotrajan slab pljusak. Najizgledniji su na jugoistoku. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U Sarajevu danas će biti oblačno. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) J.Č.