Sport     | 15.04.2019. 08:45 |

Taekwondo: TKD Novi Grad objedinio titule najboljih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Takmičari sarajevskog Novog Grada u  taekwondou, nakon što su proglašeni najboljom ekipom na Prvenstvu Kantona Sarajevo, Prvenstvu Federacije BiH, Prvenstvu BiH osvojili su i titulu prvaka Kupa Bosne i Hercegovine i time ponovili uspjeh kojim su došli do samog vrha bh. taekwondoa već niz godina.

Taekwondo Kup Bosne i Hercegovine organizovan je u Prijedoru, u organizaciji Taekwondo kluba Kozara, a okupio je nešto oko 250 takmičara u svim uzrastima.

Tamičari TKD Novi Grad Sarajevo su nastupili sa 32 takmičara i osvojili ukupno 30 medalja i to 15 zlatnih, osam  srebrenih i sedam bronzanih, sa svojim voditeljima Kaljanac Emirom, Čukurija Alenom i Abaspahić Ednom, predvođenim predsjednikom kluba i trenerom Harisom Husićem.

U ukupnom poretku klub je osvojio 1. mjesto i zadržao prelazni pehar, a pored toga osvojene su još i titule za prva mjasta u  u konkurencijama  seniora, seniorki, juniora, kadeta, mlađih kadetkinja, drugo mjesto kod juniorki i treće mjesto u konkurenciji mlađih kadeta.

Za najboljeg juniora Kupa BiH proglašen je član Novog Grada Amar Hadžagić.

- Nakon apsolutne dominacije na kantonalnom, federalnom i državnom nivou, naši takmičari su još jednom dokazali da su najbolji u BiH. Titula najboljih u gotovo svim konkurencijama je konačna nagrada našoj posvećenosti i dugogodišnjem trudu i zalaganju naših takmičara i njihovih roditelja. Nastup naših takmičara na ovom prvenstvu BiH dokaz je našeg kvalitetnog rada i sistematskog pristupa trenažnom procesu i organizaciji - saopćeno je iz TKD Novi Grad. 

U narednom periodu članove Novog Grada očekuju nastupi na turnirima G kategorije, Svjetskom seniorskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu za seniore, Evropskom prvenstvu za juniore i kadete od kojih u klubu također očekuju vrijedne rezultate.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pet medalja za takmičare taekwondo kluba Victory na Državnom prvenstvu BiH

Ada Avdagić osvojila srebro na G1 turniru u Sofiji

Okerić ugostio uspješne bh. teakwondo reprezentativce

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!