Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Ukoliko ne krije neku finansijsku malverzaciju sebe ili svoje partije, ministar Klokić treba da skine oznaku tajnosti sa ugovora kojima je Republika Srpska platila 2,5 miliona KM firmama iz inostranstva na konto stručnih usluga – poručio je narodni poslanik Srpske demokratske stranke u NS RS Zoran Vidić.

„Nemušti odgovori ministarstva da SDS izvlači stare teme su neutemeljeni jer je Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora objavljen 12. aprila 2019. godine i njime se utvrđuje da je za tajne stručne usluge Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske tokom prošle godine isplatilo više od 2,5 miliona maraka licima u inostranstvu“ – kazao je Vidić.

Vidić ističe da Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju i Vladi Republike Srpske ne smeta ni zakonodavstvo Bosne i Hercegovine kada treba da sakriju svoje sumnjive poslove, pa se u ovom slučaju pozivaju na Zakon o zaštiti tajnih podataka BiH i interese Bosne i Hercegovine.

„Pošto se radi novcu građana Republike Srpske bilo bi korektno da iz Ministarstva objave za koje poslove, koje stručne usluge i na koje firme je novac potrošen, kao i koji su efekti trošenja tog novca po Republiku Srpsku i njene građane. Pored toga, mi znamo da trenutnoj Vladi Republike Srpske odgovara da sve nelegalne poslove koje su radile Vlade u prethodnom periodu zarad bogaćenja pojedinaca gurne pod tepih. Ipak, ne smijemo dozvoliti da nova Vlada ponavlja greške prošlih Vlada, a čini se da Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske tu itekako ima kontinuitet“ – zaključio je Vidić.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.