Bosna i Hercegovina     | 14.04.2019. 11:15 |

Mahmutbegović čestitala 15.april, Dan Armije Republike BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike BiH.

 - Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne Hercegovine čestitam 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovo je izuzetan dan za historiju BiH, dan kada su hrabri sinovi naše domovine, odlučno ustali u odbranu svog naroda i države. Naša moralna obaveza je da pamtimo njihovu ljudsku i moralnu veličinu koju su pokazali u najtežim godinama brutalne agresije te budemo dostojni žrtava koje su podnijeli za naš mir i našu slobodu - navodi Mahmutbegović u čestitki.

Kako je dodala, dužni smo nastaviti borbu koju su oni započeli i u kojoj su istrajali-borbu za državu BiH, za mir i bolju budućnost generacija koje dolaze.

- Uz želje da budućnost gradimo u miru, blagostanju i zajedništvu, u jedinoj nam domovini, čestitam vam Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine - navela je Mahmutbegović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Goraždu obilježena 30. godišnjica pogibije komandanta Muhidina Mašića

Općina Novi Grad Sarajevo obilježila Dan Armije RBiH i 32. godišnjicu njenog formiranja

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana