Sport     | 14.04.2019. 10:23 |

Vreto pokrenuo inicijativu '100 koševa za Kanton Sarajevo'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Elvis Vreto (NS) uputio je inicijativu Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo "100 koševa za Kanton Sarajevo" čiji je cilj obnoviti stara igrališta i osigurati nove koševe u naseljima i mahalama gdje za to postoji mogućnost.

- Neki dan sam prošao ispred jednog centra za mlade, pričam sa ljudima, kažu da je tu nekada bio koš, a danas komšije parkiraju automobile. Slično je i sa naseljima u mom kraju. Pa ne moramo sad svuda napraviti kompletna igrališta, hajde da počnemo s tablom, košem i oslobađanjem prostora za igru - naveo je Vreto u saopćenju za javnost. 

Kako se, nadalje, navodi, zastupnik Vreto je u ranijem mandatu, koji je proveo kao vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža, odvajao dio paušala koji je primao te je samostalno postavljao koševe u svojoj općini, kako bi košarka u KS 'oživjela' kao što su mali omladinski klubovi napravili u fudbalu.

- Danas imamo situaciju gdje su omladinske fudbalske škole zainteresirale ogroman broj djece i svi imaju priliku da igraju utakmicu, da imaju dres sa svojim imenom. Iz toga će izrasti kvalitet. Zašto ne bismo taj trend ispratili sa više posvećenosti košarci - dodao je Vreto. 

Vreto poručuje da je ovo i najbolji način da Sarajevo obilježili 40 godina od godine kada je KK Bosna postala prvak Evrope u Grenoblu. 

- Predlažem da se mjesne zajednice, škole, udruženja građana, pa i neformalne grupe - mladi iz komšiluka prijave i predlože lokaciju gdje misle da bi bilo dobro postaviti koš u mahali ili naselju. Ne moramo ići sa glamuroznim projektima. Hajde da postavimo 100 koševa širom Kantona i vratimo našoj djeci mogućnost da se sportom bave ispred svoje kuće. Od te tačke možemo napraviti veliku priču - zaključio je Vreto.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo