Kultura     | 14.04.2019. 10:54 |

Na Međunarodnom sajmu knjige i bh. autori i izdavači koji žive izvan BiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u okviru svojih nadležnosti za iseljeništvo, i ove godine je pokrovitelj i organizator predstavljanja pisaca i izdavača koji vode porijeklo iz BiH, a žive izvan njenih granica, na Međunarodnom sajmu knjige od 17. do 22. aprila u Sarajevu.

Potvrda opravdanosti ove aktivnosti je i veliko interesovanje pisaca i izdavača, kako onih koji kontinuirano predstavljaju svoja djela, tako i onih autora koji će se prvi put predstaviti sajamskoj publici u Centru Skenderija – rečeno je Feni u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ove godine bit će predstavljeno 25 bh. pisaca i izdavača iz 12 država i to iz: Slovenije, Švicarske, Holandije, Velike Britanije, Njemačke, Švedske, Belgije, Francuske, Hrvatske, Norveške, Danske, Luksemburga. 

S obzirom na međunarodni karakter Sajma, njegov značaj i dugogodišnju tradiciju, izuzetna je prilika za bh. stvaraoce u inozemstvu da svoj rad predstave i približe široj bh. publici.

Bosanskohercegovački autori i izdavači koji borave u inozemstvu na ovogodišnjem Sajmu knjige predstavit će prošlogodišnja i ovogodišnja izdanja od djela za djecu, zbirki pjesama, romana, do stručne literature. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu