Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Srpska demokratska stranka smatra skandaloznim i kriminalnim podatak da je za tajne stručne usluge Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske tokom prošle godine isplatilo više od 2,5 miliona maraka licima u inostranstvu čiji je identitet nepoznat, što je u svome izvještaju utvrdila Glavna služba za reviziju javnog sektora.

Tražimo od resornog ministara Zlatana Klokića, koji već godinama vodi ministarstvo poznato po iznošenju novca građana Republike Srpske u inostranstvo, koji se troši na rad nepostojećih predstavništava i višemilionska, netransparentna i neučinkovita lobiranja u SAD-u da odgovori kome i za kakve „stručne usluge“ je Republika Srpska platila 2.575.234 KM.

Srpska demokratska stranka zahtijeva od ministra Klokića da skine oznaku tajnosti kako bi se utvrdilo gdje su potrošena sredstva za stručne usluge. U protivnom, javnost će se s pravom pitati da li je izvlačenje 2,5 miliona KM iz Republike Srpske njegov „privatni aranžman“, ili je novac iznešen iz zemlje za potrebe prikupljanje glasova u dijaspori za njegovu političku partiju. Ili je možda taj novac isplaćen preduzeću Batagon, koje poslednjih mjeseci šakom i kapom kupuje firme i resurse Republike Srpske?

Skandalozno je a po Republiku Srpsku i pogubno ponašanje ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića koji već godinama njeguje praksu netransparentnog i vrlo sumnjivog trošenja novca građana Republike Srpske. Praksa milionskog trošenja bez pokrića koju ministar Klokić njeguje u svom resoru nezabilježena je bilo kojoj razvijenoj demokratiji svijeta i može se pronaći samo u banana državama centralne Afrike.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.