Bosna i Hercegovina     | 12.04.2019. 14:26 |

Delegacija PSBiH u Podgorici na konferenciji mladih parlamentaraca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. parila (FENA) - Poslanice u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Alma Čolo, Snježana Novaković – Bursać i Darijana Filipović učestvovat će na Konferenciji mladih parlamentaraca Evropske unije (EU) i zapadnog Balkana, koja će biti održana 15. i 16. aprila u Podgorici.

Konferencija, koju organizuje Skupština Crne Gore, bit će prilika da se podvuče značaj uloge mladih političara u kreiranju budućnosti država zapadnog Balkana, kao i da se otvori dijalog mladih parlamentaraca iz država članica EU i zapadnog Balkana o bitnim regionalnim i globalnim izazovima, te nastavku procesa proširenja EU.

U okviru četiri konferencijske sesije mladi parlamentarci će, kako je najavljeno, razgovarati o perspektivama proširenja EU na zapadni Balkan nakon izbora za Evropski parlament koji će se održati u ovoj godini. Bit će riječi i o ulozi državnih parlamenata u Berlinskom procesu, a razgovaraće se i o obrazovanju kao pokretaču razvojnih procesa, te o formiranju Mreže mladih parlamentaraca EU i zemalja zapadnog Balkana.

Pored obraćanja predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, očekuje se da će se mladim parlamentarcima iz EU i regiona obratiti predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i ministri inostranih poslova država zapadnog Balkana, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Radmanović: Neka Uskrs probudi nadu u svima nama i podstakne nas na plemenitost

Ademović: Uvjeren sam da će nas Uskrs nadahnuti da zajedno tragamo za boljom budućnosti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom