Ekonomija     | 12.04.2019. 14:16 |

KS - Ministarstvo izdvojilo 70.000 KM za led rasvjetu za Babin Do na Bjelašnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić i pomoćnik načelnika Općine Trnove  Osman Smječanin potpisali su danas Sporazum o realizaciji projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području općine Trnovo - Babin Do.

Projekt obuhvata zamjenu 50 starih svjetiljki s led rasvjetnim tijelima na području Babinog Dola na Bjelašnici, koji će sa 70.000 KM u cijelosti finansirati Ministarstvo.

Ministar Mandić istaknuo je da to ministarstvo kontinuirano ima dobru saradnju s Općinom Trnovo.

- Ovaj projekt izraz je naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše države. Namjera nam je krenuti sa zamjenom svih starih svjetiljki i led rasvjetu postaviti i u urbane dijelove Kantona što će napraviti ogromne uštede u potrošnji energije te stvoriti dodatne mogućnosti za primjenu modernih tehnoloških dostigunuća - istakao je.

Dodao je da taj i slični projekti odražavaju spremnost tog ministarstva i Vlade Kantona na podršku i saradnju sa svim lokalnim zajednicama u Kantonu Sarajevo.

Općina ima spreman projekt te će pribaviti sve potrebne dozvole za izvođenje radova, riješiti imovinsko - pravne odnose na planiranom projektu te provesti proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

- Postavljanje novih svjetiljki na području Babinog Dola trebalo bi da bude završeno do 30. septembra ove godine - saopćila je Press služba KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

KS - Potpisani predugovori s 34 pripadnika boračke populacije o dodjeli stanova

Garibija: Dodatnih 200.000 KM za bolje obroke u javnim kuhinjama

Kolegij Skupštine KS: Sjednica zakazana za sutra je nelegalna

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'