FENA.BIZ

Američki kuhari u posjeti mostarskom SPARK-u

MOSTAR, 12. travnja - Nakon Sarajeva i Banjaluke, mostarski SPARK ugostio je pravnicu i osnivačicu projekta The Culinary Diplomacy Project, Lauren Bernstein, te celebrity kuhara, vlasnika restorana i autora tri nagrađivane kuharice, Chef Art Smitha.

Ovu čast smo imali zahvaljujući dobitnicama YTILI fellowshipa, Maji Miljević (Zdrava Logika i SPARK) i Irmi Zulić (Chakula.ba), koje su bile domaćice našim gostima cijeli tjedan. U Mostar su stigli u srijedu, 10.4. kad su svi zainteresirani imali priliku družiti se s njima i isprobati hranu spremljenu po chefovim receptima u Gastro Pubu Gonzales.

Dan poslije, u SPARKu su održali Fireside Chat na temu pokretanja prehrambenog startupa. Pričali su o svojim dojmovima naše države i hrane, ali su se dotaknuli i svojih početaka u food industriji. Lauren je ispričala sve o projektu The Culinary Diplomacy, kako je bilo raditi u Obaminoj delegaciji u State Departmentu, te o svom mini-showu koji se prikazivao u Pakistanu. Art je podijelio svoja iskustva u radu s poznatim osobama poput Oprah, Lady Gage, Obame, ali i dao savjete kako pokrenuti svoj food startup.

Nakon chata, posjetitelji su uživali u pizzama pripremljenim po chefovim receptima.

“Irmi i meni je bilo zadovoljstvo ugostiti Arta i Lauren u BiH. Osobito mi je drago što sam se ponovno susrela s mentoricom sa YTILI fellowshipa, na kojem sam sudjelovala prošle godine, i što sam ju imala priliku ugostiti kao što je ona mene u SAD-u. Napravili smo pravi roadtrip kroz našu državu - od Sarajeva do Banjaluke i na kraju Mostar. Nadam se da su i oni uživali barem upola kao što sam ja.”, rekla je Maja Miljević, direktorica SPARK-a.  

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.