Bosna i Hercegovina     | 12.04.2019. 07:23 |

Delegacija PSBiH na 99. Rose-Roth seminaru Parlamentarne skupštine NATO-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović i delegat u Domu naroda PSBiH Asim Sarajlić učestvovat će u radu 99. Rose – Roth seminara Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO), koji će  od 12. do 15. aprila biti održan u Antaliji, Turska.

Tokom seminara, koji organizuju PSNATO-a i Velika narodna skupština Turske, predviđene su rasprave o pitanju NATO partnerstva, kao i o najaktuelnijim političkim i bezbjednosnim pitanjima u svijetu, saopćeno je iz PSBiH.

U Antaliji će se, kako je najavljeno, razgovarati o trenutnoj situaciji u Siriji, izazovima u centralnoj Aziji, kao i o problemu migracija u svjetlu humanitarnih i bezbjednosnih izazova migrantske krize.

Prema najavama organizatora, razgovaraće se i o stanju u Libiji i zemljama SAHEL-a, a biće razmotrena i bezbjednosna situacija u Iraku, politike Kine i Rusije u oblasti Srednjeg istoka, kao i izazovi političkih i institucionalnih reformi u zemljama MENA regiona.

U okviru 99. Rose – Roth seminara biće održano i zasjedanje Posebne grupe za Mediteran i Srednji istok PSNATO-a, u čijem radu će takođe učestvovati predstavnici PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!