Ekonomija     | 11.04.2019. 11:57 |

Mohammed Ibrahim Al-Shaibani jedan od gostiju SBF-a 2019

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Mohammed Ibrahim Al-Shaibani, rukovodilac Investicijske korporacije Dubaija (DIC) i jedan od ključnih predstavnika  Vlade Emirata Dubai, najavio je svoje učešće na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu 2019.

Vodeća investicijska konferencija na području jugoistočne Evrope, koja svake godine privuče znatan broj eminentnih zvanica, bit će održana  od 17. do 19. aprila. 

Al-Shaibani je jedan od vodećih stručnjaka u oblasti islamskog bankarstva. Proglašen je najutjecajnijom nekraljevskom ličnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata od  Wall Street Journala, a nalazi se i na šestom mjestu liste najmoćnijih Arapa na svijetu.

U prošlosti je iskazao veliko interesovanje za Bosnu i Hercegovinu, te je u nekoliko navrata boravio u Sarajevu.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Investicijske koorporacije Dubaija i Vlade Kantona Sarajevo 2016. godine, Al-Shaibani je dao jasnu poruku da želi pružiti podršku u razvoju bh. privrede, ali i da želi investirati u perspektivne projekte.

Kao uvaženi gost, učestvovao je i prethodnih godina na Sarajevo Business Forumu, te je za deseti, jubilarni,  SBF 2019 najavio svoj ponovni dolazak  u potrazi za novim investicionim prilikama.

Investicijska korporacija Dubaija (DIC) je vlasnik, između ostalog, i lanaca hotela One&Only i Atlantis. DIC je u susjednoj Crnoj Gori kupila Porte Montenegro, a u BiH su doprinijeli razvoju turizma i ulaganjima u poljoprivredu višemilionskom investicijom u Hepok i Bosnaplod, saopćeno je iz BBI banke.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Večeras počinje Mostar Summer Fest 2023

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!