Bosna i Hercegovina     | 10.04.2019. 16:30 |

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 10.aprila (FENA) – Danom otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline počelo je obilježavanje 27. godišnjice Armije RBiH i 14. godišnjice 2. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, na području BPK Goražde.

U prisustvu  civilnih struktura vlasti, predstavnika  vjerske zajednice te EUFOR-a održano je niz aktivnosti u kojima su učestvovali pripadnici 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OSBiH te učenici svih osnovnih škola sa područja ovog kantona.

Uz sportska takmičenja, održana je i pokazna vježba kroz koju je demonstrirana spremnost i uvježbanost te upriličeno  postrojavanje pripadnika OSBiH uz predaju raporta.

- Ovaj Dan otvorenih vrata održava se u cilju upoznavanja  učenika o Oružanim snagama i nadamo se da će neki od njih sutra obući ovu uniformu. Želimo da se neposredno upoznaju o strukturi, obavezama, zadacima pripadnika Oružanih snaga koji su smješteni u kasarni Kosova. Drago nam je da je interesovanje djece veliko, jer vole vojsku, posebno na prostoru BPK Goražde – rekao je ovom prilikom Senaid Srna, izvršni oficir 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OSBiH.

Predstavnici vojnih i civilnih struktura tokom obraćanja  posebno su istakli značaj očuvanja tradicije ARBiH i snaženje OSBiH.

Centralna manifestacija obilježavanja 27. godišnjice Armije Republike BiH i 14.  godišnjice  2. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH  u BPK Goražde bit će održana  15. aprila uz prigodan program i polaganje cvijeća na centralnom spomen-obilježju „Goražde grad heroj, svojim braniocima“.

Počast poginulim braniocima BiH bit će odata i na mezarju Kolijevke.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Potpisan Ugovor o sufinansiranju prvog servisnog centra za djecu s teškoćama u razvoju u BPK-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo