Bosna i Hercegovina     | 10.04.2019. 15:37 |

U Brčkom upriličen prijem za zlatnu olimpijku Esmeraldu Mujkić

FENA Saopćenje

BRČKO, 10. aprila (FENA) - Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas je upriličio prijem za fudbalerku Ženskog fudbalskog kluba Lokomotiva iz Brčkog Esmeraldu Mujkić, koja je kao učesnica Specijalne olimpijade u Abu Dabiju igrala za reprezentaciju BiH i osvojila zlatnu olimpijsku medalju.

Šadić je kazao da je rezultat koji je Esmeralda ostvarila pozitivan za Distrikt i da se nakon ovoga posebno treba raditi na većoj afirmaciji ženskog fudbala.

„Posebno se radujemo što je olimpijska medalja došla u našu lokalnu zajednicu i rezultat koji je Esmeralda ostvarila jako je pozitivan za Distrikt. Moramo početi sve više pozitivno afirmisati razvoj ženskog fudbalskog kluba“, kazao je Šadić.

Esmeralda Mujkić je kazala da je prije samog puta na takmičenje rekla da se u BiH i Brčko ne vraća bez medalje.

„Jako sam ponosna na osvojenu medalju i kada sam krenula na takmičenje svima sam kazala da se bez nje ne vraćam. Od Finske smo gubili 5:1 na poluvremenu, ali na kraju smo uspjeli pobijediti. Također, ponosna sam što igram za ŽFK Lokomotiva, Brčko“, kazala je Esmeralda.

Predsjednik ŽFK Lokomotiva Boro Tošić naglasio je da svačiji uspjeh za klub znači puno, ali da je Esmeraldin svojim rezultatima nadmašila sve.

„Esmeralda je djevojka koja postiže rezultate u sportu, ali i privatno. Ona je sportistica koja je prošla sve selekcije u reprezentaciji, učesnica dvije olimpijade i kruna svega je ova zlatna olimpijska medalja. Ponosni smo na to“, kazao je Tošić.

Specijalna olimpijada u Abu Dabiju bila je namijenjena za djecu s invaliditetom i ove godine organizovana je ženska ekipa koja je sačinjena od djevojčica s invaliditetom i bez invaliditeta. Nogometni savez BiH birao je pet igračica bez invaliditeta među kojima je bila i Esmeralda, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa u Brčko Distriktu pokrenula 76 postupaka u 2023. godini

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!