Stranačke aktivnosti     | 10.04.2019. 12:02 |

Saopćenje za javnost NB Zenica

FENA Saopćenje

Fuad Kasumović kandidovan za predsjednika Nezavisnog bloka Bosne i Hercegovine, Ekrem Tuka novi predsjednik Gradskog odbora Nezavisnog bloka Zenica,

Sinoć je u velikoj sali Gradskog vijeća Zenica održana prva skupština Gradskog odbora Nezavisnog bloka Zenica na kojoj je izabrano novo rukovodstvo stranke, na čijem čelu se, od sinoć nalazi Ekrem Tuka, te na kojoj je odlučeno da Gradski odbor Zenica, kao odbor koji je na prethodnim izborima ostvario najbolji rezultat na svim nivoima vlasti kao dio Nezavisnog bloka, predloži Fuada Kasumovića kao kandidata za predsjednika Nezavisnog bloka Bosne i Hercegovine koji će se birati na prvom Kongresu stranke koji je zakazan za nedjelju, 14.04.2019. godine u Sarajevu.

Sjednici su prisustvovali delegati svih mjesnih ogranaka sa područja Zenice, a sjednici su takoĎer prisustvovali predsjednik kadrovske komisije Nezavisnog bloka Elmedin Đuzel, potpredsjednik Nezavisnog bloka BiH Darko Jotanović, kao i potpredsjednik Kantonalnog odbora Nezavisnog bloka ZDK Mirsad Čučuk.

Dosadašnji predsjednik Gradskog odbora Kenan Uzunović zahvalio se svim delegatima na saradnji koju je u svom djelovanju imao sa svim mjesnim odborima stranke, nakon čega se pristupilo izbornom procesu biranja predsjednika Gradskog odbora. Nakon predlaganja od strane aktuelnog Gradskog odbora i prisutnih delegata, lista kandidata za novog predsjednika GO zaključena je sa tri imena: Ekrem Tuka, Ajdin Jeleč i Haris Muminagić.

Nakon tajnog glasanja, prilikom kojeg su delegati imali priliku glasati za jednog od tri ponuĎena kandidata, kao novoizabrani predsjednik Gradskog odbora NB Zenica predstavljen je Ekrem Tuka koji je izabran zahvaljujući glasovima od strane 55 mjesnih odbora Nezavisnog bloka Zenica, te koji je, nakon izbora prilikom obraćanja delegatima naglasio da će se posvetiti jačanju stranke, kako na nivou grada, tako i na višim nivoima, te je istakao kako očekuje saradnju od strane svih mjesnih ogranaka čije prijedloga i odluke namjerava uvažavati u svom daljnjem radu.

Sjednica je nastavljena nakon izbora predsjednika Gradskog odbora, a predsjedavajući izborne komisije, dosadašnji predsjednik GO NB Zenica, Kenan Uzunović dao je prijedlog da Gradska skupština Nezavisnog bloka podrži kandidaturu gradonačelnika Grada Zenica, gospodina Fuada Kasumovića za predsjednika Nezavisnog bloka Bosne i Hercegovine, s obzirom na sve dosadašnje rezultate koje je Fuad Kasumović ostvario i kao nezavisni gradonačelnik, i kao potpredsjednik Nezavisnog bloka BiH. Ovaj prijedlog dobio je jednoglasnu podršku od strane svih delegata, kao i gostiju, nakon čega je nastavljen rad Izvršnog odbora u pripremi delegata za Kongres.

PRESS NB Zenica

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta