Servisne informacije     | 10.04.2019. 08:30 |

U BiH jutros oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registorovana i kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 1 stepen, Bugojno, Sokolac i Ivan-sedlo 7, Drvar, Livno, Bileća i Zenica 8, Jajce, Sarajevo, Doboj i Tuzla 9, Banja Luka, Bijeljina, Grude i Sanski Most 10, Bihać, Brčko, Mostar, Trebinje i Stolac 11, Gradačac 12 i Neum 13.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 933 milibara, za 9 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u sjeveroistočnim područjima. U jutarnjim satima i prijepodne, kiša se očekuju u južnim, zapadnim i sjevernim područjima.

Tokoma dana, padavine se očekuje i u ostalim djelovima zemlje. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini, sjevernim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren južnog smjera, a poslijepodne na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura od 13 do 20 stepeni.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana