Servisne informacije     | 09.04.2019. 16:50 |

BIHAMK - Upozorenje vozačima na učestale sitnije odrone

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Zbog povremenih padavina kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a skreće se pažnja na učestale sitnije odrone. Preporučuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.  

Zbog radova na zamjeni prijelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo- Jošanica), vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom. Predviđeno je da radovi traju do kraja mjeseca.  

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Vogošća, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-4 Teslić-Karuše. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj za sve kategorije vozila zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'