Bosna i Hercegovina     | 09.04.2019. 13:41 |

Goražde: Humanitarni bazar za liječenje jednogodišnjeg dječaka

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8.aprila (FENA) - Udruženje “Srce grada Goražda” danas je organiziralo još jednu u nizu humanitarnih akcija. Na platou Centra za kulturu Goražde održan je humanitarni bazar na kojem su prodajom rukotvorina, kolača i drugih predmeta nastojali prikupili novčana sredstva za liječenje jednogodišnjeg dječaka Benjamina Maslana iz Goražda.

“Benjamin koji sutra puni godinu dana, ima problema s bubrezima koji su otkazali. Nalazi se u Institutu za majku i dijete u Beogradu. Jučer je operisan i doktor je potvrdio da je operacija uspjela, bubreg je u funkciji i dječak se sada nalazi na odjelu intezivne njege. Nadamo se i dalje dobrim vijestima. Mi i na ovaj način uz pomoć naših sugrađana i dobrih ljudi iz drugih gradova i dijaspore prikupljamo novčana sredstva za Benjaminovo daljnje liječenje - ističe  Aldin Šalaka, predsjednik  Udruženja „ Srce grada Goražda“.

Iako se tačan iznos potreban za nastavak liječenja dječaka još uvijek ne zna, u akciju prikupljanja sredstava uključili su se brojni građani iz BPK, BiH ali i van njenih granica. MRK Goražde i veterani ovog kluba sutra će odigrati humanitarnu utakmicu čiji je kompleta prihod namjenjen za Benjamina. Humanitarni trening organizirala je i Škola trčanja Atletskog kluba Goražde, a dio sredstava za Benjamina Maslana izdvojili su i organizatori prvog GU-GU bazara koji je proteklog vikenda održan u Goraždu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Za liječenje boračke populacije iz TK na raspolaganju pet banja u FBiH

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom