Sport     | 08.04.2019. 16:00 |

Kurić: Uvijek ćemo biti podrška sportistima Specijalne olimpijade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo uvijek će biti podrška našim sportistima Specijalne olimpijade - rekao je ministar Mirvad Kurić na današnjem prijemu za sve osvajače medalja i učesnike Svjetskih igara Specijalne olimpijade.

Predstavnici BiH osvojili su tri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih medalja, takmičeći se u atletici, stonom tenisu, ženskom fudbalu i skoku u dalj. Zlatom su se okitili Hasan Sejdinović na 200 metara u trčanju, Snežana Džida u disciplini atletika 400 m i inkluzivna nogometna reprezentacija BiH.

- I ovaj put ste predstavili svoju zemlju u najljepšem svjetlu i postigli zavidne rezultate, potvrdili zašto ste naš ponos - istakao je Kurić.  

Po riječima izvršne direktorice Specijalne olimpijade BiH Kade Delić, ovo je bilo najuspješnije takmičenje za sportiste sa invaliditetom iz BiH, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

- Osvojene medalje pokazatelj su velikog rada i zalaganja sportista, trenera i svih drugih uključenih u ovaj projekat - rekla je Delić.

Uime cijelog tima Specijalne olimpijade zahvalila je ministru Kuriću na kontinuiranoj podršci Ministarstva, koje je prepoznalo vrijednosti onoga čime se bave i koje im pruža najveću finansijsku podršku.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'