Kultura     | 08.04.2019. 16:30 |

Laguna u svibnju objavljuje 'Ključ besmrtnosti' Harija Slipičevića

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 8. travnja (FENA) - Regionalni bestseler roman "Ključ besmrtnosti", autora Harija Slipičevića, u svibnju će objaviti beogradska izdavačka kuća "Laguna", u velikoj ediciji koja će pokriti zemlje regije.

"Ključ besmrtnosti", mostarskog pisca s nizozemskom adresom, napet je roman o putovanju kroz misteriozni svijet najčuvanije tajne u povijesti.

Besmrtnost je sveti gral za kojim ljudi oduvijek čeznu i spremni su sve učiniti ne bi li ga se dokopali. Što ako tajna besmrtnosti jeste skrivena u Knjizi mrtvih, za kojom tragaju vojskovođe i velikani od drevnih vremena? Što ako su ratovi o kojima smo učili u školi, vođeni navodno za teritorije i bogatstva, pokrenuti iz sasvim drugačijih motiva - zbog ključa besmrtnosti?

Ovaj napeti roman vodi nas kroz suvremenu potragu za Knjigom, koja je pod zaštitom moćnog klana Ptolemeida. Kroz splet povijesnih misterija, legendi, akcije i intrige, za njom tragaju tajna društva, sigurnosne agencije, religijski fanatici i vlade modernih zemalja. U priču se na svoj trideset i treći rođendan upliće Mek Luit, znanstvenik i boem, koji i ne sluti što ga sve povezuje s egipatskim bogom Ozirisom, prvim čuvarem Knjige mrtvih.

"Ključ besmrtnosti vodi čitatelja kroz živopisne ambijente New Yorka, Aleksandrije, Istanbula i šireg područja Mediterana. Kroz uzbudljivu radnju egipatski bogovi, drevne vojske, povijesne osobe i suvremeni avanturisti prepliću se u plamenu velikih zavjera, misterioznih simbola i drevnih zagonetki“, napisao je o romanu književnik Goran Karanović.

Inače, nakon što je u rekordno kratkom vremenu "Ključ besmrtnosti" postao najprodavanija knjiga u Bosni i Hercegovini, pojavio se interes više većih izdavačkih kuća, od kojih je Laguna bila najuspješnija za potpisivanje ugovora sa Slipičevićem.

Nakon objave romana u svibnju, očekuje se i niz promocija u zemljama regije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježena stota godišnjica smrti Alekse Šantića

„Srce zemlje“ Glorije Lujanović: Intimni zapisi o Lašvanskoj dolini

Godišnjica smrti književnika i novinara Dragana Šimovića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana