Bosna i Hercegovina     | 08.04.2019. 15:27 |

Mostar domaćin Prvih međunarodnih igara za djecu s poteškoćama u razvoju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. aprila (FENA) - Javna ustanova Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar organizuje Prve međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju pod motom "Ko igra, pobjeđuje!", koje će biti održane u Mostaru od 11. do 13. aprila.

Oko 200 takmičara koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i cijele Bosne i Hercegovine, imat će priliku da pokažu svoje vještine u kuglanju, združenoj atletici i stolnom tenisu.

Takmičenje ima za cilj podizanje samopouzdanja kod osoba sa psiho-fizičkim poteškoćama u razvoju, kao i razvijanja svijesti o važnosti uključivanja osoba sa poteškoćama u svaki oblik javnog života, saopćili su organizatori.

Povodom održavanja Prvih međunarodnih igara za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u Mostaru, u četvrtak, 11. aprila, bit će organizovan i svečani defile na kojem će biti predstavljene ekipe koje će učestvovati na igrama, uz prigodan zabavni program.

Defile će se održati u dvorani USCR "Midhat Hujdur - Hujka" u Sjevernom logoru u 19:30 sati.

Izjave za medije planirane su za vrijeme svečanog defilea, kao i u petak, 12. aprila, u vremenskom periodu od 10:30 – 12 sati na atletskom terenu u Sjevernom logoru i u kuglani Mepas Malla (4 sprat).

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Maturalna večer za osobe s invaliditetom u Centru 'Los Rosales' u Mostaru

Udruženje mladih 'Ružičnjaka - Los Rosalesa' implementira projekt 'Ništa o nama, bez nas'

Humanitarna Peugeot karavana posjetila Centar „Los Rosales“

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'