Kultura     | 08.04.2019. 15:25 |

Izložba 'Članovi ANU BiH likovni umjetnici' u Skoplju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Izložba "Članovi Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine likovni umjetnici" biće otvorena 11. aprila u u Likovnom salonu Makedonske akademije nauka i umjetnosti u Skoplju, saopćeno je iz ANU BiH.

Postavka se realizuje u okviru Sporazuma o međunarodnoj saradnji između Akademije nauka i umjetnosti BiH i Makedonske akademije nauka i umjetnosti.

Prezentacijom izložbe van granica BiH bit će predstavljena djela najistaknutijih bh. likovnih umjetnika - članova Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, koji su svojim djelovanjem ostavili trajni pečat u bh. kulturnoj baštini.

Ovakva izložba je prilika da se na jednom mjestu pokažu eksponati prikupljeni iz bosanskohercegovačkih galerija i muzeja, ali i iz privatnih galerija i zbirki, te da se na taj način predstave i na međunarodnom planu, što je nesumnjivo i najbolji vid prezentacije Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Izložba likovnih umjetnika članova Makedonske akademije nauka i umjetnosti bit će održana u Sarajevu u oktobru 2019. godine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Akademik Kemal Hanjalić izabran za inostranog člana Ruske akademije nauka

Izabrani članovi Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu