Kultura     | 08.04.2019. 13:41 |

Koncert argentinske pjevačice Sofije Rei 15. aprila u SARTR-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Koncert argentinske pjevačice Sofije Rei i karipskog multiinstrumentaliste JC Maillarda bit će održan u ponedjeljak, 15. aprila u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) u okviru koncertne sezone "Grlom u jagode", koju u koprodukciji organiziraju Jazz Fest Sarajevo i SARTR.

Nagrađivana pjevačica, autorica i producentica Sofia Rei važi za jednog od najstrastvenijih i najinventivnijih vokalista njujorške scene. Njena muzika istražuje različite tradicije južnoameričkog folklora, jazza, flamenca i elektronike, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Ova argentinska pjevačica rođena je i odrasla u Buenos Airesu, a u Sarajevu će nastupiti uz JC Maillarda koji će svirati na bas sazu, 8-žičanom elektroakustičnom muzičkom instrumentu koji je sam osmislio inspirisan tradicijom saza, odnosno turske bağlame i grčkog buzukija.

Za Sofiju Rei, umjetnicu snažnog vokala, čak i argentinski mediji su pisali da je jedna od najboljih pjevačica Južne Amerike. Njene maštovite interpretacije našle su se na četiri albuma objavljena pod njenim imenom, a na sarajevskom koncertu dvoje umjetnika će predstaviti svoj aktuelni album "Keter".

Ulaznice za sarajevski koncert Sofije Rei i JC Maillarda u prodaji su u sistemu kupikartu.ba, a na dan koncerta moći će se kupiti na blagajni SARTR-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Predstava 'Up and Down' reditelja Ermina Brave 18. januara premijerno na sceni SARTR-a

Otvoren box office Jazz festa Sarajevo

Jazz Fest Sarajevo predstavlja kolaboraciju Imamovića i Labropoulou

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu