Regija     | 06.04.2019. 14:12 |

Šarec: Hrvatska još daleko od Schengena

FENA Agencije

LJUBLJANA, 6. travnja (FENA) - Slovenski premijer Marjan Šarec izjavio je u subotu da je Hrvatska još daleko od članstva u šengenskom prostoru, ne isključujući mogućnost da njegova vlada pitanje slovenske potpore njezinu članstvu poveže s neriješenim arbitražnim sporom.

Šarec je odgovarajući na pitanje hoće li Slovenija blokirati hrvatsko članstvo u Schengenu glede neriješenog pitanja granice i arbitražnog spora, te najnovijeg "otkrića" slovenske obavještajne službe da su hrvatski obavještajci 2015. snimali razgovore tadašnjeg slovenskog suca u arbitraži Jerneja Sekoleca i zaposlenice slovenskog ministarstva vanjskih poslova i agentice u arbitraži Simone Drenik, odgovorio kako je pred Hrvatskom još puno posla.

"Što se tiče Schengena, Hrvatska je još daleko od ispunjavanja kriterija za članstvo i mora u tom smislu mnogo toga napraviti. Evaluacijska komisija koja procjenjuje njezinu spremnost izjavila je da se to za Hrvatsku i dalje prolongira, pa smo još daleko od točke u kojoj bi se moglo govoriti o nekakvoj slovenskoj blokadi", kazao je Šarec u razgovoru za slovensku televizijsku postaju POP-TV, prenosi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'