Bosna i Hercegovina     | 06.04.2019. 13:04 |

SDS: Da Tužilaštva BiH hitno obustavi istragu protiv ministra Mektića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Srpska demokratska stranka (SDS) najoštrije osuđuje zloupotrebu Tužilaštva BiH od strane glavne tužiteljice Gordane Tadić i pokretanje neosnovane istrage protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

-Umjesto da Tužilaštvo BiH pokrene ozbiljnu istragu na osnovu evidentnih dokaza o miješanju Hrvatske obavještajne službe u unutrašnje odnose u BiH, ono je istu obustavilo i oštricu usmjerilo prema onima koji su skrenuli pažnju na taj problem. Očigledno je da se Tužilaštvo BiH stavilo u svrhu političko-tajkunskih grupa, stranih interesnih uticaja i rodbinskih veza, a da su mu pravo, pravna država i zaštita građana BiH potpuno sporedni - navodi SDS u saopćenju.

Uz ocjenu da Tužilaštvo BiH godinama ništa ne preduzima i ćuti na brojne slučajeve kriminala i korupcije, dok BiH ima najlošiji rejting po ovom pitanju, SDS  navodi kako se Tužilaštvo sada stavilo u funkciju političkog obračuna s onima koji javno upozoravaju na taj problem.

- Ministar Mektić je opštepoznat po svojoj otvorenosti i hrabrosti da javno kaže ono što mnogi ne smiju. Jedni bi da ga ućutkaju, a drugi bi da mu se politički osvete -  stoji u saopćenju SDS-a.

Iz te stranke traže da Tužilaštva BiH hitno obustavi 'sramnu istragu protiv ministra Mektića'.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Akcija 'Piramida' - Borba protiv organizovanog krijumčarenja više od 600 ilegalnih migranata

Delić: Zaštititi žrtave ratnog silovanja od svih oblika uznemiravanja

Predložen pritvor za Edina Podgoru osumnjičenog za krivično djelo terorizma

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta