Ekonomija     | 06.04.2019. 13:10 |

Zamil Group Holding Company najavila učešće na Sarajevo Busines Forumu 2019.

FENA Saopćenje

SARJEVO, 6. aprila (FENA) - Abdul Rahman Al Zamil, prvi čovjek Al Zamil Group Holding Company i  bivši  predsjednik  Privredne komore Saudijske Arabije, najavio je svoj dolazak na deseti, jubilarni Sarajevo Business Forum 2019, koji se provodi u organizaciji BBI Banke a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kao jedna od vodećih globalnih investicijskih kompanija, Zamil Group Holding je prepoznala privredni potencijal Bosne i Hercegovine, te iskazala svoj interes da proširi svoje poslovanje na ovim prostorima.

Ova kompanija ima izuzetno širok spektar poslovanja u mnogim sektorima, te zapošljava preko 21.000 radnika u preko 60 zemalja svijeta.  Pored razvoja novih tehnologija za klima uređaje, posluje između ostalog i u sektoru proizvodnje plastike, metala i boja, a glavni fokus joj je usmjeren na građevinarstvo i industrijsko investiranje, navodi u saopćenju Bosna Bank International.

Kao pionir u mnogim poslovnim poduhvatima i jedan od lidera privredne zajednice u Kraljevini Saudijske Arabije, Zamil Group Holding Company već 90 godina bilježi izuzetne rezultate, te je uvijek u potražnji za novim poslovnim prilikama.

Neki od najznačajnijih klijenata Zamil Group Holdinga su Siemens, Hyundai Engineering & Construction, Aluminium Bahrain Co. (ALBA) i Mitsubishi Heavy Industry Ltd.

Ovogodišnji Sarajevo Business Forum, koji će se održati u Sarajevu od 17. do 19. aprila će pored Zamil Group Holdinga ugostiti brojne strane i domaćih investitora, te će pružiti jedinstvenu priliku domaćim privrednicima da predstave svoje poslovne projekte.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Okrugli stol o razvojnim šansama ZDK u sektoru energetike i metaloprerade

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana