Bosna i Hercegovina     | 05.04.2019. 15:54 |

Mahmutbegović: Sarajevo je čisti civilizacijski dragulj, poseban i jedinstven

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović je, u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva uputila čestitke gradonačelniku Abdulahu Skaki, predsjedavajućem Gradskog vijeća Igoru Gavriću, kao i svim građanima Sarajeva.

Mahmutbegović je, između ostalog, istakla da je naše Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, jedan čisti civilizacijski dragulj, poseban i jedinstven, u kojem leže odgovori mnogobrojnih evropskih i svjetskih, društveno-političko-kulturoloških problema sa kojima je naša današnjica krajnje ozbiljno konfrontirana i uzdrmana.

Naglasila je da moramo predanije i savjesnije njegovati i čuvati tu našu jedinstvenost sa kojom se u BiH već vijekovima rađa, odrasta, živi ... i koja je satkana od ljudskih i civilizacijskih dostignuća i vrijednosti koja ljude spajaju i prožimaju, a ne razdvajaju i ne suprotstavljaju.

- Ono što druge, mnogo razvijenije i materijalno bogatije društvene zajednice trebaju od nas da prepišu jeste: "Zajedno sa drugim i drugačijim, a ne pored drugog i drugačijeg!". Tako se ovdje vijekovima živjelo, živi i uvijek će se živjeti - poručila je Mahmutbegović čestitajući Dan grada Sarajeva, saopćeno je iz njenog kabineta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana