FENA.BIZ

Otvorene prijave za 3. dm žensku utrku

Saopćenje, Foto/McCANN Sarajevo

Od 1.4. do 15.5.

Otvorene prijave za 3. dm žensku utrku

Takmičarska od 7K i rekreativna od 3.5K

Sarajevo, 5.4.2018. – Otvorene su prijave za 3. dm žensku utrku koja će se održati 9.6.2019., na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Promjene koje, s ciljem promocije zdravog i aktivnog načina života među pripadnicama ljepšeg spola, ove godine uvode organizatori sve popularnije i masovnije ženske utrke u našoj zemlji podrazumijevaju realizaciju dvije utrke za dame: takmičarske od 7K i rekreativne od 3.5K.

„U želji da se što veći broj dama pridruži na 3. dm ženskoj utrci, organizujemo dvije utrke različite dužine. Na ovaj način i dame koje se rekreativno bave trčanjem kao i one koje imaju profesionalnog iskustva mogu odabrati preferiranu dužinu utrke, u skladu sa svojom fizičkom spremnošću i željom za izazovima. Nadamo se da će dm utrka biti prigoda za pozitivne promjene kada je u pitanju unapređenje zdravog načina života“, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga kompanije dm.

Pravo učešća u utrkama imaju sve fizički sposobne ženske osobe koje se do predviđenog roka, 15.5.2019. prijave na odabranu utrku putem web stranice www.dm-zenskautrka.ba, nisu mlađe od 13 godina i koje svoje zdravlje neće narušiti učešćem u utrci. Moguće je prijaviti se i učestvovati samo na jednoj utrci po vlastitoj želji.

Kotizacija za takmičarsku utrku je 15 KM, a za rekreatvinu 7 KM. Uplata se može izvršiti online putem službene stranice utrke ili općom uplatnicom na bilo kojem šalteru banke, pošte te putem internet bankarstva. Više informacija o registraciji, kao i korisni savjeti kako se pripremiti za utrke, dostupni su na službenoj web stranici utrke www.dm-zenskautrka.ba.

Sve učesnice 3. dm ženske utrke, bilo da svoje trkačke sposobnosti okušaju na takmičarskoj trasi dužine 7K ili se odluče za rekreativnu od 3.5K, po završetku dobit će finišersku medalju, dri-fit majicu te bogat poklon paket dm-a i partnera utrke.

 

Najbrže učesnice takmičarske utrke bit će i nagrađene. Tri prvoplasirane očekuju poklon kartice dm-a, u iznosu od 300 KM za osvojeno prvo mjesto, od 200 KM za osvojeno drugo mjesto, a trećeplasiranoj bit će uručena dm poklon kartica u vrijednosti od 100 KM.

S ciljem uključivanja i najmlađih u aktivnosti kojima se promovišu zdrave životne navike, isti dan na Vilsonovom šetalištu, kompanija dm će organizovati i dm dječiju utrku za mališane od 6 do 8 godina. Troje najbržih mališana bit će nagrađeno dm poklon karticama u iznosu od 30 KM, dok će svi dobiti majice, medalje i poklon paket dm-a i partnera utrke. Učestvovanje u dm dječijoj utrci je besplatno, a roditelji i staratelji svoju djecu mogu prijaviti također do 15.5.2019. godine putem web stranice www.dm-zenskautrka.ba.

Iza zgrade Historijskog muzeja na Vilsonovim šetalištu, start dječije utrke planiran je u 9 sati, rekreativna utrka je planirana u 9:30, dok je takmičarska planirana u 10:30 sati. Nakon službenog dijela, održat će se After Run zabava uz nastup DJ-a, brojne promocije partnera utrke i degustacije dmBio proizvoda.

Partneri 3. dm ženske utrke su: essence, Jana, Rexona, Violeta i Wilkinson, a prijatelji: Afrodita, Autan, Curaprox, Ebelin, Nivea, Pfanner, Plantago i Tosama. Medijski partneri su RSG i Antena Sarajevo.

 

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za dvanaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s 667 zaposlenika i 72 prodavnice u 41 gradu te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2017/18. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 161,4 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na VIDEO, a arhiva fotografija na VIDEO

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:

Ajla Hadžić, menadžer Marketinga, dm drogerie markt d.o.o.

Tel: 033/778 300, e-mail: ajla.hadzic@dm-drogeriemarkt.ba

Alena Kulenović - Delić, PR Manager, agencija McCann

Tel: 033/267 121, e-mail: alena.kulenovic@mccann.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.