Sport     | 05.04.2019. 13:55 |

Poznati učesnici međunarodnog omladinskog rukometnog turnira u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 5. aprila (FENA) - Bugojno će od 18. do 21. aprila biti domaćin sedmog po redu međunarodnog omladinskog turnira "Rukomet je moja budućnost". 

Napravljen je kompletan program turnira koji će, kao i prošle godine, okupiti osam rukometnih reprezentacija iz Evrope i Azije, kazao je Feni idejni tvorac turnira, rukometni stručnjak i aktuelni predsjednik Rukometnog saveza Federacije BiH Asim Šahman. 

Ističe da su uz domaćine turnira, reprezentacije Bosne i Hercegovine i Katara, učešće potvrdile selekcije Poljske, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Srbije.

- Umjesto Austrije, na turniru sada imamo predstavnike Sjeverne Makedonije, čiji je dolazak interesantan zbog svih ostalih učesnika. Oni su iduće godine domaćini svjetskog prvenstva za ovaj uzrast, tako da ćemo imati priliku da vidimo koliko su pojedine ekipe napredovale u odnosu na prošlu godinu - naglasio je Šahman.

Kada je u pitanju nastup mladih bh. rukometaša, smatra da je rukometna smotra u Bugojnu prava prilika za novoizabranog selektora Bojana Unčanina da testira igrače pred naredna takmičenja i kvalifikacije.  

Vjeruje kako će ovaj sportski događaj izazvati pažnju rukometne javnosti u našoj zemlji i svijetu, i da će se povećati broj gledalaca na tribinama u sportskoj dvorani KSC-a, naročito za vrijeme igranja prvih utakmica.

- Nastojat ćemo da organizacija turnira bude na najvišem nivou. Inače, čekamo odluku o tome ko će biti domaćin Evropskog prvenstva B grupe. Bugojno je predalo kandidaturu, i mi očekujemo pozitivan ishod - zaključio je Šahman.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu