Bosna i Hercegovina     | 04.04.2019. 13:53 |

Dom zdravlja Stari Grad dobija nove prostorije za kvalitetniju uslugu građanima

FENA Saopćenje

SARAJEVO 4. aprila (FENA) - Na objektu Doma zdravlja Stari Grad počela je demontaža dijela krovne konstrukcije, gdje je predviđeno da bude urađena nadogradnja objekta. Općina Stari Grad finansira radove nadogradnje i rekonstrukcije objekta da bi ubuduće, proširenim kapacitetima, zadovoljavao potrebe pacijenata. Investicija je vrijedna oko 1,9 miliona maraka, navode iz te sarajevske općine.

Po riječima općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića ta općina ove godine realizirat će investicije vrijedne 20 miliona KM. Od toga su najveći projekti izgradnja podzemne garaže, sportske sale, Doma zdravlja i rekonstrukcija općinske zgrade.

Zbog radova koji se izvode na objektu Doma zdravlja, određene službe su izmještene na druge lokacije. Stručni pedijatrijski timovi od 3. aprila pružaju zdravstvene usluge na lokalitetu ambulante porodične medicine Podhrastovi. Služba za laboratorijsku dijagnostiku izmještena je u Dom zdravlja Centar-Vrazova.

Zgrada Doma zdravlja Stari Grad izgrađena je 60-tih godina prošlog stoljeća. Uslijed povećanja obima zdravstvenih usluga ukazala se potreba za proširenjem kapaciteta. Rok za završetak radova je šest mjeseci.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Dom zdravlja Mostar otvara Zrakoplovno-medicinski centar

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'