Bosna i Hercegovina     | 03.04.2019. 17:13 |

U planu nabavka nove opreme radi unapređenja monitoringa kvaliteta zraka u KS-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) -  Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović, sa saradnicima, posjetio je danas Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo gdje je sa direktoricom Aidom Pilav i uposlenicima Zavoda razgovarao o unapređenju monitoringa kvaliteta zraka u KS-u.

Upriličen je obilazak laboratorija Zavoda, kao i dvije automatske stanice koje se nalaze u blizini, a najavljena je nabavka nove opreme radi poboljšanja monitoringa kvaliteta zraka.

Planirana je i nabavka analizatora za mjerenje azotnih oksida na novopostavljenoj mjernoj stanici na krovu Doma zdravlja ¨Ilidža¨ kao i analizatora za praćenje koncentracije vodik sulfida.

Time bi se stekli preduslovi za oslobađanje mobilne stanice sa tog lokaliteta, koja bi uz predviđene dodatne analizatore (mirisa, merkaptana), bila na raspolaganju za mjerenja na lokalitetima Vogošće, Smiljevića i Butila.

Zaključeno je da je neophodno i ostvarivanje bolje komunikacije sa javnošću, u smislu brzine i raspoloživosti pristupa informacijama, a to će se poboljšati nabavkom novog servera u Zavodu, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!