Bosna i Hercegovina     | 03.04.2019. 13:47 |

Suđenje Arslanagiću i drugima odgođeno usljed nedolaska tužitelja

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Suđenje Edinu Arslanagiću i drugima, koje je trebalo biti nastavljeno danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS), odgođeno je usljed nedolaska zastupnika optužbe, tužitelja Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Novo ročište u tom predmetu zakazano je za srijedu, 10. aprila.

Budući da zbog nedolaska tužitelja nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti za vođenje glavnog pretresa, Sud je pozvao Tužilaštvo, odnosno v. d. glavne tužiteljice da u pisanoj formi opravda razloge tužiteljevog izostanka sa ranije zakazanog ročišta.

Kako je saopćila predsjedavajuća Sudskog vijeća, sutkinja Indira Jahić, branitelj drugooptuženog dostavio je medicinsku dokumentaciju u vezi s predloženim fizikalnim tretmanom njegovog branjenika Šefika Handžića.

Sud će u tom pogledu zatražiti nalaz i mišljenje sudskog vještaka medicinske struke, a radi izjašnjenja o neophodnosti obavljanja spomenutog fizikalnog tretmana, te u zavisnosti od te ocjene, odlučiti o, eventualnom, opozivu zakazanog ročišta i određivanju novog.      

Inače, predmet Arslanagić i drugi nalazi se u fazi dokaznog postupka, odnosno ispitivanja sudskih vještaka, koje je optužba angažirala.  

Optužnica uz Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka, tereti i Šefika Handžića, Hasana Šepu, Aidu Selvić i Jasmina Šepu za inkriminacije koje su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici farmaceutske kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo, te firmi Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.

Akteri slučaja se terete za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom i krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a u vezi s poslovnim aranžmanima kompanije ‘Bosnalijek’ i spomenutih firmi.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Odgođeno ovogodišnje izdanje međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS"

Ispitivanjem svjedoka optužbe nastavljeno suđenje Ismetu Ibričiću zbog ubistva i pokušaja ubistva

Odgođen veliki hercegovački derbi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu