Bosna i Hercegovina     | 03.04.2019. 12:31 |

Humanitarna izložba radova djece i mladih s posebnim potrebama

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 3. travnja (FENA) - Vijeće mladih Grada Mostara, u suradnji s Centrom za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju "Los Rosales", organiziralo je humanitarnu izložbu slika djece i mladih s posebnim potrebama.

Na platou Španjolskog trga izloženi su radovi korisnika Centra "Los Rosales" rađeni u različitim tehnikama slikanja na drvetu, pijesku, glini i keramici.

- Osnovni cilj današnjeg događaja je promocija inkulizije djece i mladih u bh. društvo s obzirom na činjenicu da se ta djeca i mladi često zapostavljeni i izdvojeni iz društva - istaknuo je predsjednik Vijeća mladih Grada Mostara Mirza Lalić.

On je pozvao sve Mostarke i Mostarce da posjete izložbu te da uruče svoje dobrovoljne priloge koji će biti iskorišten za potrebe djece i mladih s posebnim potrebama.

Direktorica Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mirna Mezit istaknula je kako je izložba još jedna pozitivne priče u okviru koje su štićenici tog centra imali priliku pokazati što sve mogu, a mogu puno toga ako im se pruži prilika.

- Iako su nam 'puna usta' inkluzije, na žalost, ona se bazira samo na obrazovanje te mi zajedničkim snagama, kroz razne aktivnosti, želimo da mladi i djeca s poteškoćama u razvoju dožive tu inkluziju u potpunosti, u svim sferama života - ustvrdila je Mezit.

Podsjetila je da u Centru "Los Rosales" trenutno boravi 130 korisnika starosne dobi od 2 do 45 godina koji se obrazuju, rehabilitiraju i socijaliziraju kroz različite programe.

Pri Centru djeluje i devetogodišnja Osnovna škola za djecu s poteškoćama u razvoju, s devet odjeljenja za djecu s lakšim poteškoćama, četiri odjeljenja djece autističkoga spektra te četiri odjeljenja za djecu s umjerenim i kombiniranim smetnjama.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Maturalna večer za osobe s invaliditetom u Centru 'Los Rosales' u Mostaru

Reformski procesi i inkluzija djece i mladih osoba s invaliditetom

Udruženje mladih 'Ružičnjaka - Los Rosalesa' implementira projekt 'Ništa o nama, bez nas'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo