Najave     | 02.04.2019. 15:30 |

U Mostaru izložba slika djece i mladih s posebnim potrebama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. aprila (FENA) - Vijeće mladih Grada Mostara, u saradnji sa Centrom za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju „Los Rosales“, u srijedu, 3. aprila, organizira izložbu slika djece i mladih s posebnim potrebama, koja će biti upriličena na platou ispred Gimnazije Mostar, u vremenu od 10 do 14 sati.

Cilj izložbe je inkluzija djece i mladih s poteškoćama u razvoju, ali i prikupljanje dobrovoljnog humanitarnog priloga, s obzirom da se radi o izložbi humanitarnog karaktera.

Iz Vijeća mladih Mostara pozvali su sve zainteresirane građane da posjete izložbu te da uruče svoj dobrovoljni prilog, napominjući kako će sva prikupljena sredstva biti iskorištena isključivo za potrebe djece i mladih s posebnim potrebama.

Paralelno s ovim događajem, u prostorijama Američkog kutka Mostar (u zgradi Gimnazije Mostar), Vijeće mladih Grada Mostara, zajedno sa Centrom za psihološku podršku Sensus, organizira radionicu „Profesionalna / karijerna orijentacija“, koja je namijenjena prvenstveno maturantima, te srednjoškolcima, s ciljem njihovog usmjeravanja, odnosno pomoći pri lakšem odabiru daljnjeg studija ili zanimanja.

Radionicu će održati diplomirani psiholozi iz Centra za psihološku podršku Sensus, a ona će biti upriličena u vremenu od 11 do 13 sati, najavili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar dobila specijalizirano vozilo

Izložba slika Mirka Kujačića otvorena u Muzeju Žitomislić

Mostarcima predstavljena izložba slika Dževdeta Nikočevića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu