Svijet     | 02.04.2019. 11:21 |

Netanyahu na sastanku s Putinom u Moskvi u četvrtak

FENA Internet

JERUSALEM, 2. aprila (FENA) - Premijer Benjamin Netanyahu otputovat će u Moskvu u četvrtak kako bi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, saopćio je u utorak ured izraelskog čelnika.

U saopćenju se ne pominju  teme razgovora dvojice čelnika. Oni se sastaju pet dana uoči izraelskih izbora zakazanih za 9. april na kojima će se desničar Netanyahu suočiti sa snažnim izazovom centrističkog kandidata.

Netanyahu je jučer izjavio novinarima da su Putin i on telefonski razgovarali o situaciji u Siriji, čiji predsjednik Bashar al-Assaad koji uživa rusku podršku, ostvaruje značajne pomake na terenu u osmogodišnjem građanskom ratu u toj zemlji.

Izrael je zabrinut da bi iranska i pojačanja iz libanskog Hezbollaha mogla stvoriti baze u Siriji iz kojih bi napadali jevrejsku državu i izveo je brojne zračne udare po njihovim položajima.  

Najavljeni sastanak također bi mogao pomoći Netanyahuu  na očekivano neizvjesnim izborima na kojima mu je protukandidat bivši vojni zapovjednik, Benny Gantz, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel