Sport     | 02.04.2019. 10:26 |

Nogometni 'Balkan soccer camp' sredinom juna u Denveru

FENA Saopćenje

SARAJEVO 2. aprila (FENA) - Američki grad Denver, od 20. do 23. juna 2019. godine, po drugi put bit će središte  bosanskohercegovačke sportske dijaspore na tom kontinentu. U tom periodu u organizaciji US Soccer Education-a iz Denvera, a u saradnji sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, bit će održan 7.  Balkan soccer camp. 

Za održavanje kampa osiguran je funkcionalni “Five Star Stadium” koji prima 5.000 gledalaca. 

Organiziranje kampa rezultat je stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih nogometaša bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Evrope.

- Svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start te manifestacije. Zadatak svih nas bit će da na tom kampu zajedno sa predstavnikom NSBiH detektiramo i potencijalne “Zmajeve” i predložimo ih za nekih od narednih kampova reprezentacije. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovanih igrača koji su spremni za profesionalni nivo u nekoj od evropskih liga - kazao je direktor US Soccer Education-a Murat Alibašić, nogometni trener iz Kolorada, saopćeno je iz BHDINFODESK iz Birminghama.

Uime krovne kuće bh. fudbala, kampu za talentovane fudbalere iz Amerike prisustvovat će Slaven Musa, selektor U-19  reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana