Najave     | 01.04.2019. 13:01 |

U Kupresu o trendovima i izazovima u gospodarenju državnim šumama

FENA Saopćenje

KUPRES, 1. travnja (FENA) - ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o Kupres, u suradnji s Hrvatskim drvnim klasterom i Gospodarskom komorom FBiH, organizira konferenciju "Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini", koja će se održati 4. i 5. travnja u hotelu Adria Ski u Kupresu.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici državnih poduzeća za upravljanje šumama zemalja regije, zatim predstavnici privatnih šumarskih asocijacija, sindikata, šumarskih društava, udruga inženjera i tehničara šumarstva i drvne tehnologije, kao i predstavnici akademskog i znanstveno-istraživačkog miljea koji će imati aktivnu ulogu na konferenciji.

Programom će biti obuhvaćene aktualne teme ruralnog razvoja, šumarstva, biomase, uloge bioekonomije i kružne ekonomije, a poseban naglasak bit će na sektorskom obrazovanje koje je temelj napretka šumarstva i drvne industrije u regiji jugoistočne Europe

Jedan od glavnih predavača na konferenciji bit će Piotr Borkowski, generalni tajnik EUSTAFOR-a, udruženja europskih organizacija koje upravljaju državnim šumama, a govorit će o trendovima i izazovima u gospodarenju državnim šumama u zemljama Europske unije. Borkowski će u sklopu studijske posjete u četvrtak obići tipične šumske sastojine, rasadnike i lokalne tvrtke.

Konferencija za novinare planirana je prvog dana konferencije, 4. travnja, u 12 sati u hotelu Adria Ski, najavili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada KS - Više od sedam miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

Međunarodna konferencija „KUPRES – Modernizacija šumarstva u BIH“

Općina Prozor-Rama traži zaštitu šume na svom području

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel