Sport     | 29.03.2019. 11:45 |

Trbić: Želimo osvojiti titulu prvaka

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Prvo kolo Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine na raspredu je ovog vikenda, a košarkaši Sparsa u prvom meču gostuju ekipi Mladosti u Mrkonjić Gradu. 

Kako je kazao trener sarajevskog kluba Mark Trbić, Sparsi imaju najviše ciljeve u ovoj sezoni, odnosno žele osvojiti titulu prvaka, a prvi protivnik nije naivan, s obzirom da se radi o ekipi koja je u ovoj sezoni na svom terenu uspjela savladati Sparse.

- Sve će ovisiti o nama, odnosno o stanju u ekipi. Dosta smo se potrošili u posljednjih mjesec dana i sve ćemo uraditi da se što bolje pripremimo za završnicu, psihički i fizički. Mislim da treba da se borimo za titulu i vjerujem da možemo savladati sve protivnike. Ako budemo na odogovarajućem nivou, imamo pravo da razmišljamo o tituli. Mladost nas je porazio jedanput u Mrkonjić Gradu, tako da sutra moramo dati maksimum - izjavio je Trbić.

Igrač Sparsa Kenan Kamenjaš ističe da je atmosfera u ekipi Sparsa na visokom nivou, te da su Sparsi zadovoljni debitantskim nastupom u ABA 2 ligi, iako je ekipa nesretno poražena u finalu protiv makedonskog MZT-a. 

- Okrećemo se Ligi 6, dobro smo trenirali i spremali se za naredne protivnike. Želimo osvojiti titulu prvaka - rekao je Kamenjaš. 

Sparsi su jedina ekipa u Ligi 6 koja nije imala promjene u sastavu ekipe, a Trbić ističe da ne vidi razlog da mijenja ekipu s kojom je zadovoljan. 

- Zrinjski i Široki su imali nekoliko promjena, doveli su nove igrače. S druge strane mi nismo za to imali potrebu, mislim da je naš tim dobar i pokriven na svim pozicijama. Mislimo da je ovo tim koji može da osvoji titulu - objasnio je trener Sparsa. 

U prvom kolu Lige 6 za prvaka sastaju se: Vogošća - Široki, Zrinjski - Sloboda, Spars - Mladost.

Parovi prvog kola Lige za opstanak su: Bratunac - Bosna Royal, Student - Kakanj, a ekipa Gradine iz Srebrenika je odustala od takmičenja.

Utakmica Mladost - Spars na rasporedu je sutra u 19 sati. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'