Bosna i Hercegovina     | 28.03.2019. 18:30 |

Aprilsko takmičenje studenata medicine i farmacije iz zemalja regije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Studenti medicine i farmacije sa 18 fakulteta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine imat će priliku pokazati znanje na ovogodišnjem takmičenju "Pharmaceutical and medical knowledge showdown" koje će biti organizirano od 25. do 27. aprila.

Ovaj događaj, smatraju organizatori, ima izuzetnu važnost u saradnji univerziteta iz cijelog regiona, te upoznavanju i druženju studenata kroz različite radionice, predavanja i obilazak znamenitosti glavnog grada BiH, gdje će steći stvarnu sliku o potrebi ujedinjenosti mladih ljudi.

Takmičenje je prvi put održano u Splitu prošle godine, a ove godine ga organiziraju studenti Medicinskog fakulteta i Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Tema "Primarna zdravstvena zaštita - saradnja doktora i farmaceuta" jer je naglašeno da je saradnja zdravstvenih radnika od izuzetne važnosti kada se govori o zdravlju i brizi pacijenata.

Takmičenje se sastoji od tri zadatka i svakim sljedećim zadatkom pruža se što realnije kliničko iskustvo, a timovi će biti sastavljeni od studenata medicine i farmacije s različitih univerziteta, najavio je danas Univerzitet u Sarajevu.

Ovakav način učenja već je implementiran u Sjevernoj Americi i mnogim zemljama zapadne Evrope s ciljem povezivanja ove dvije nauke u jedinstvenom kliničkom slučaju kako bi se pokazala potrebna saradnja u svakodnevnom radu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Jačanje medicinskih veza između Izraela i BiH

Simpozij „Novosti u gastroenterologiji“ danas u Mostaru

Nobelova nagrada za medicinu ide naučnicima koji stoje iza mRNA Covid vakcine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu