Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SBBBiH

Saopćenje

Povodom gnusnih dezinformacija koje već mjesecima sije premijer Vlade FBiH Fadil Novalić o tobošnjem preglasavanju SBB-a i HDZ-a protiv SDA, a potom da su SBB-u najvažnije kadrovske promjene od strateških razvojnih pozicija, Press centar SBB-a saopćava:

SBB je uvijek bio na reformskom putu i u ovom mandatu je više stotina puta glasao za sve važne tačke bitne za građane Federacije. Nismo glasali onda kada je Novalić uništavao uspješne bh. kompanije, kao što je Fabrika duhana Sarajevo ili kada je probao da pokrade Sarajevo osiguranje za minornih pet miliona KM.

Sada Novalić lamentira o milionskim sredstvima za raseljene osobe, za uvezivanje radnog staža, transfera Željiznicama itd, iako se radi o tačkama koje je morao staviti prije nekoliko mjeseci na dnevni red Vlade i to je od njega nesupješno zahtjevano.

Skrivanjem iza interesa građana i tragikomičnim zakazivanjem hitnih sjednica, a da prije toga ne nastavi redovnu sjednicu koju je više puta bez razloga prekidao, Novalić od SBB-a želi da napravi svoj privjesak za nelegalni rad i muljanje u kakvo je spadalo zapošljavanje njegove kćerke, pljačkanje namjenske industrije za njegove privatne firme i druge političke prizemnosti na koje SBB nikada neće pristati.

Diskvalifikacije i laži o ekskluzivnoj vezi između SBB-a i HDZ-a su neutemeljene makar iz razloga što SDA sa HDZ-om pravi državnu i Federalnu vladu, jučer je napravila Vladu u ZDK (bez SBB-a), ranije je to na isti način uradila u SBK (opet bez SBB-a) pa je jasno da su te dvije nacionalne stranke jedini strateški partneri.  Očito, Novalić samo plasira neprimjerne laži kako bi ovo sakrio od naroda dok mu pričaju o tobožnjem probosanskom bloku.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.